STØRLEVER MED POMMESPUREE

Attilus opskrift

Ingredienser

4 portioner

Pillede Maris piper-kartofler400 g
Mælk2 spsk
Letsaltet smør i tern150 g
Fed hvidløg i skiver2
Olivenolie1 spsk
Smør2 spsk
Salt og peber til at smage til med
Olie1 spsk
Smør1 spsk
Broccolispirer100 g
Hele trøfler20 g
Trøffelolie til at drysse på1 spsk
Frisk størlever200 g

FREMGANGSMÅDE

1. Skær kartoflerne i lige store stykker, kom på en mellemstor pande og skyl under den kolde hane i 5 minutter for at fjerne ekstra stivelse.

2. Kom panden på varmen og salt i vandet. Kog op og lad kartoflerne simre i 20 minutter eller til de falder fra hinanden ved prik med en kniv.

3. Dræn kartoflerne og lad dem tørre i 10 minutter.

4. Kom kartoflerne i en kartoffelpresser og derefter på panden igen, tilsæt mælk og rør med en træske til det hænger sammen.

5. Sæt panden med kartoffelblandingen på svag varme, tilsæt langsomt smør og rør med træskeen. Når alt smør er tilsat, smages til med salt og peber, dækkes til og stilles et lunt sted.

6. Opvarm olien på en sliplet stegepande på mellemvarme. Tilsæt hvidløg og steg til det er let gyldent, fjern det fra olien og stil det til side, tilsæt smør i stegepanden og skru lidt op for varmen, når smørret begynder at brunes, tilsættes størlever og der smages til med salt og peber. Steg i 3 minutter på begge sider eller til det er stegt færdigt. Tag leveren af panden og lad det hvile et lunt sted.

7. Brug en anden slipletpande til at varme olie og smør, når smørret bliver brunt, tilsættes broccoli og steges i 2 minutter, tages derefter at panden.

8. Rør igen i pommespureen og fordel i 4 varme skåle, pynt med størlever, broccoli og stegt hvidløg.

9. Brug et trøffeljern til at rive trøflen over skålene og drys med trøffelolie og server.

Vores produkter